Atiye kimdir, gerçek adı ne? Afara program konuğu Atiye kimdir, kaç yaşlarında, nereli, evli mi, şarkıları nedir?

3-4 Haziran Afara programı konuklarından olan Atiye‘nin yaşamı, kariyeri ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Atiye kimdir? 4 Haziran Afara program konuğu Atiye kimdir, kaç yaşlarında, nereli, evli mi, şarkıları nedir? Atiye’nin yaşamı ve biyografisi! Detaylar yazımızda…

ATİYE KİMDİR?

Deniz Atiye Yılmaz (d. 22 Kasım 1988; Bremen, Batı Almanya), Türk müzisyen ve şarkı yazarı. 2006’de çıkış şarkısı “Don’t Think” ile Türkiye’de ün kazanmıştır. Grammy Ödül Törenine katılan ilk Türk şarkıcıdır. 2011 MTV Avrupa Müzik Ödülleri’ni kazanarak Avrupa’nın en iyi Türk sanatçısı seçilmiştir.

2007’de ilk stüdyo albümü Gözyaşlarım’ı yayınladı. O zamanlar “Atiye Deniz” adı ile kendini duyurdu. Albümde hem İngilizce hem de Türkçe sözlü şarkılara yer veren Atiye, çıkış şarkısı “Don’t Think” ile internette kısa vakit içinde popüler oldu. Bu şarkısıyla 2007 senesinde düzenlenen Kral Türkiye Müzik Ödülleri “En İyi Çıkış Icra eden Hanım Sanatçı” ödülünü aldı. Atiye, ana dili Türkçenin yanı sıra iyi derecede Felemenkçe'(Hollandaca), Fransızca, Almanca, İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.

Atiye 3-4 Haziran 2022 tarihinde gösterilen Afara programı konuklarından birisidir.

Diskografi

Albümleri

  • Gözyaşlarım (2007)
  • Atiye (2009)
  • Budur (2011)
  • Soygun Var (2013)
  • Deli İşi (2022)

Single’ları

  • Don’t Think (2006)
  • Bring Me Back (2012)
  • Yetmez (2014)
  • Sor (2015)
  • Come to Me (2015)
  • Abrakadabra (2015)
  • Kalbimin fendi (2016)
  • İnşallah Canım Ya (2016)
  • Zamansız Aşklar (2017)
  • Radiant Night (2017)
  • We Got That La (2017)
  • Mazallah (2017)
  • Hisset (2018)
  • Tom Tom (2019)
  • Ses Seda Yok (2021)
  • Allem Kallem (2022)

Düet’leri

  • Kal (Teoman ile)
  • Güzelim ( Sultana ile)
  • Aşkistan (Ozan Doğulu ile)
  • Iyi mi Doğrusu ( İskender ,Mirkelam ile)
  • As I Am (TALA ile)
  • Tüm Bir Yaşam ( Erol Evgin ile)

Filmografi

  • Bu İşte Bir Yalnızlık Var (2013)
  • Bana Git De (2016)

Haberler.com – Gündem

Afara Atiye Gündem Magazin Haberler

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.